Емилия Халилова

 Тя работи в системата на социалното подпомагане повече от 20 години. За този период е помагала на хиляди хора в неравностойно социално и здравословно положение. Нейната отдаденост, човещина и професионализъм не остават незабелязани, както от нуждаещите се лица, така и от дарители и доброволци. И се оформя една спирала на добро творчеството. Неуморно раздаваща знания и умения в подкрепа на уязвимите наши съграждани тя успява да постигне чудеса в социалната система в гр. Благоевград.

„Имала съм честта и удоволствието да работя с нея и не спирам да се възхищавам на финеса и богатия арсенал от добродетели, които притежава.“– това е дословно текстът на писмо изпратено по имейла в подкрепа на номинацията на Емилия, която е достоен пример за подражание, разпознаваема сред благоевградчани и асоциирана с добротворчество без граници. 

За мен е привилегия да съм част от приятелския й кръг. Изключително позитивен човек, всеотдайна и винаги готова да се отзове, да помогне, да подкрепи, да защити нуждаещи се. За нея социалната кауза е мисия. Посветила се е с цялото си сърце. Тя е едно от знаковите лица на Благоевград, което успешно се вписва в съвремието на града.

от Алексей Андреев – Извънреден и пълномощен посланик на Република България в Кралство Испания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *