Горица Митова

Доблестна жена, родена в Горна Джумая, в съдбовната за света 1941г. Възпитана в честност, вяра и трудолюбие. Добродетели, на които тя държи през през целият си жизнен път до сега. Завършва средното си образование в Солунска гимназия Благоевград. След завършване на висшето си образование тя работи като учител по история и служител на Държавен архив. 

Тя е първата жена офицер в Благоевградския район. След пенсионирането си през 2000г. тя става член на Съюза на офицерите и сержантите Благоевград  и Национална асоциация  сигурност. Като пенсионер активно работи в полза на Обществото – отдава сили, знание, организационен опит за възпитание на младото поколение в патриотизъм и родолюбие. Родовата памет, преклоненито пред корените ни е нейна мисия.

По нейна инициатива паметникът на Братя Миладинови, кайто отлежаваше в РИМ – Благоевград повече от 35 години намери своето достойно място на площад „Георги Измирлиев” пред сградата на зала Яворов”. Нейна заслуга е и Паметна плоча от прокудените кукушани през 1913г., когато града е опожарен и разрушен от гръцките войски. Плочата е и един вид благодарност от преселниците на кукушани към жителите на Горна Джумая за това че са ги приели топло и гостоприемно. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *