Йорданка Стойчева

Йорданка Стойчева

Тя е жена с огромно сърце, побиращо всеки ден стотици човешки съдби…Тя е широка лъчезарна усмивка, раздаваща утеха, надежда и любов на всеки, пристъпил през прага на нейния малък оазис… Тя е като продавачът на надежда в приказката на Джани Родари, в нейната малка книжарница в центъра на Благоевград. Някой, който е дал своя глас за нея в този конкурс без претенции да е Джани Родари пише за нея:

На един книга, на друг съвет,

на трети камъче ще подаде,

но винаги намира начин

да ни помогне да чуем по-добре

гласът на своето сърце.

Дейността, която упражнява в момента, се простира отвъд това да провежда медитации и да отделя достатъчно време за всеки клиент. Тя знае, че притежава дарба, чрез която сее Божествена любов и Светлина в живота на хората, които имат щастието да общуват с нея. Затова тя поема пълна отговорност и влага цялата си любов и отдаденост в работата си.  Да прави толкова хора щастливи и едновременно самата тя изпитва истинско щастие. Мотивите за тази номинация са, че тя носи светлина и любов на хората и им помага да намерят себе си. А нейната книжарница е един малък оазис на тишина и уют в забързаното ежедневие.
За благодарност, че сте прекрачили прага й, Ви изпраща с най-топлата майчина прегръдка…  Като казах майка, тук искам да добавя думите на дъщеря й Ани: Аз много се гордея с  мама, с нейната уравновесеност и упоритост, защото да бъде моя майка, изисква от нея всеки ден да се усъвършенства и да учи нещо ново, без почивен ден :-). Един родител винаги иска най-доброто за своето дете и аз намирам за изключителен подвиг факта, че моята майка успява да пусне хватката, да ми се довери и да ме остави сама да бъда господар на своя живот, въпреки трудностите, които трябва да преодолявам.”

Тази майка и продавач на надежда е Йорданка Стойчева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *