Александра Димитрова Клечерова

Александра Димитрова Клечерова – журналист в „Инфомрежа“
Тя е  една млада, но вече доказала се жена, която отдава силите си и знанията си с една мисия истина. Тя е журналист с откроящ се стил и вече е популярна с авторските текстове и анализи. През годините тя успя да се разгърне и да навлезе дълбоко в професията като се превърна в „човека оркестър“ – репортер, редактор, фотограф, оператор, монтажист. Тона показва не само талант но и много личностни качества, към които трябва да прибавим и лоялност към медията от която е започнала, макар че е имала предложени за работа в национални медии. Това, за което е отличена в конкурса Жена на годината на Благоевград са нейните филми, в които разказва личните истории на хора,
Известна е с филмите, които прави, разказвайки личните истории на хора, достойни за пример. Е, тези истории не са сензация, но това, което отличава тази млада дама е именно, че не търси сензацията на всяка цена, а търси човешкото, истинското, докосващото.
Тя е създател на националния творчески конкурс за ученици от 1 до 12 клас „Рими с аромат на канела“. Всяка година в коледните празници тя координира целия процес по събирането на творби от ученици от цялата страна, подборът им и награждаването на финалистите като никога не забравя да отличи участниците от Благоевград. Хората, които са я номинирали я посочват като пример за младите хора, а най-хубавото е, че са я номинирали нейни колеги, които пишат следното: в последните години в т.нар. гилдия колегите, които впечатляват, стават все по-малко, макар че бройката на имената в медиите и медиите стремглаво растат. но малцина могат да се нарекат журналисти. Тя определено заслужава да се гордее с професията и с номинацията Жена на годината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *