Антоанета Гулева – 2013

Антоанета Гулева – дългогодишен кръводарител и радиоводещ в Радио Благоевград.

Името й със сигурност ви е познато. Тя е утвърден журналист – дълги години в Регионален телевизионен център Благоевград, дълги години и в момента – в Радио Благоевград, където като водещ и репортер отваря прозорец към духовността в предаването „На отворен прозорец”, умел регулировчик на моста между много ефирни приятелства  в „Ефир за приятели”, повдига самочувствието на жените като ги качва  „На високи токчета” , споделя будни мисли със слушателите в „ Нощен хоризонт” и „Заедно след  полунощ” . Това е, което знаете.

Но има много неща, които тази изключително скромна, тиха и работлива жена прави безвъзмездно, за хората, без да ги познава капка по капка – от своята кръв  и  човечност. От 1973 година тя е активен кръводарител и с безценната течност е спасила вероятно много човешки животи. Има участия в над 70 кръводарителски акции. Работи много за популяризиране значението на безвъзмездното доброволно кръводаряване и продължава ежегодно да дарява кръв. За своя принос за утвърждаване имиджа на този най-висш акт на хуманност, на официална церемония в Национален съвет на БЧК – София през 2008 година бе отличена с почетна награда „Кръводарител на годината на БЧК” по повод 14 юни – Световен ден на безвъзмездния и доброволен кръводарител. Редовен участник  в редица благотворителни акции, активен член на неправителствени организации,    чиито основна дейност  е свързана с  благотворителност и грижи за хората в неравностойно положение. Дългогодишен активен деятел на Български Червен кръст. Член е на Областното общо събрание, участвала в тематични обучения на БЧК. Със своя интерес и професионални възможности допринася много за развитието на червенокръстката идея в областта, както и за повишаване информираността на обществото относно актуални здравни проблеми.

От 2010 година е носител на званието „Отличник на Български Червен кръст”.

Радетел е за едно по-добро общество, закърмено с основните християнски добродетели, отдадено на грижата за децата-нашето бъдеще.

Тя достойно заема призовото място с нейната безапелативна  всеотдайност да помага с кръвта си и с любовта си към хората . С любов ще победи доброто в света, а това е нашата кауза да създадем един по-добър свят на добруване и светлина. Нали?

Уважаеми госпожи и господа, имам удоволствието да обява името на носителката на приза „Жена на годината на Благоевград „ за 2013 г- Антоанета Гулева – журналист в Радио Благоевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *