Елисавета Каменичка – 2014

Елисавета Каменичка – директор на Радио Благоевград.

Има едно много хубаво правило във философията на живота: „Води, следвай или се махай от пътя!“ Тя е от водачите. Защото е родена за лидер, но не от онези авторитарните, които използват властта за користни цели и за собствено облагодетелсване, а онези с широките сърца, които запалват искрата в останалите, мотивират ги и насочват енергията в градивна посока. Тя е красива, и умна, , благородна, Чувствителна, справедлива, готова да изслуша всеки, съчувстваща , търсеща решения, помагаща, помиряваща. Толкова много качества и за да не звучат голословно и само като ода на радостта ето ви и фактите:

Тя превръща едно фоайе в Арт салон, като дава възможност на едно пространство да придобие съвсем друг смисъл – там дебютират млади ходужници, там показват свои произведения утвърдени автори, там си дават среща съмишленици в една мисия малкият свят около нас да бъде по-красив и цветен.

Тя избърсва от прахта едно прекрасно концертно студио – нова естетическа територия в нашия град, съвсем безкористно – там се провеждат десетки концерти, премиери на книги, на филми, творчески срещи, културни събития в различен формат, повечето от които са организирани от екипа, който тя ръководи.

И нещо много важно – тя присъства на всяко събитие, независимо от натоварената си работа като ръководител тя е на първия ред на всеки концерт, тя е  при ходужника, който открива изложба, а това вече показва отношение, нали така.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *