Мирела Кючукова – 2018 г.

Мирела Кючукова – Ръководител на православния център към Неврокопска Света митрополия.

Това е жена, която много тихо и деликатно, но много значимо влезе в сърцата на десетки хора, не само на бедни, болни, възрастни и нуждаещи се, а на хора от различен социален статус, различни професии и възрасти – защото за едни е благодетелка, а за други вдъхновителка.

Десетки, наистина десетки писма дойдоха за номаницята на тази жена, ето няколко извадки: „Всеотдайна, благородна и емоционална с единствената цел, мисъл, дела и послания за извършване на доброто в името на нуждаещите се! Едновременно с това загрижена, обичлива и благословена майка на три деца!“

„Прекрасен и позитивен човек, готов винаги да помогне на всеки.“

„Жена която през цялата година провежда и организира благотворителни мероприятия с цел подпомагане на нуждаещи се – социално слаби, болни и бедни. И нещо много важно – бори се все повече деца да бъдат информирани на тема православие религия и е много дейна в  борбата със зависимостите. За мен това е една дейна жена която показва резултати и заслужава да бъде отличена за това!” – пише в писмо.

И още:

„истинска жена – пример. Първо – съпруга, която безрезервно подкрепя съпруга си в неговата нелека мисия на свещенник. Отговорна майка на три деца (две от които осиновени). Учителка по религия, истински мисионер на Православието. Благодарение на нея много деца ще научат родителите си на християнски ценности. Служител в Православния информационен център, вдъхновител и изпълнител на множество благородни инициативи. Доброволец и двигател на дейността на кухнята за бедни към църквата в кв. Грамада. Безброй часове работа, енергия, емоция в полза на хората – това е тя. Може би има още много нейни дела, които заслужават признание… В едно съм убедена – пише в писмото – ентусиазмът на младите е безценен и трябва да бъде награждаван. Малко са тези, които избират трудния път, затова трябва да бъдат поощрявани, когато избират пътя към  човеколюбието, духовните ценности и добротворството.

И ето сега тя ще бъде не само поощрена, но и наградена за всички свои дела за благото на хората – уважаеми госпожи и господа, моля за вашите аплодисменти за носителката на Приза Жена на годината на Благоевград за 2018-а Мирела Кючукова. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *