Златка Таскова-Стойчева

Златка Таскова-Стойчева

Тези, които преподават… – мъдреци или просто човеци… Те носят тежестта на бремето да създават бъдеще, което не познават. И все пак те вече са там, виждат бъдещето чрез очите на онези, които ще го изградят с нещата, които са научили от тях. Може ли то (бъдещето) да бъде по-добро. Може, ако вдъхновяват? Защото… „Посредственият учител разказва. Добрият учител обяснява. Най-добрият учител показва. Великият учител вдъхновява.

Още един вдъхновител ще излезе, за да получи номинацията си за Жена на годината на Благоевград. Тя е отдала повече от 20 години на своята професия и на работата с децата. Внимателна и с подход към всяко дете тя развива у всеки един, с който работи усещането, че той е единствен и че всички усилия и надежда са насочени именно към него, така всяко едно дете се чувства специално когато седне пред пианото и до нея. Ето какво казват за нея родителите на децата, с които работи:

„Изключителен педагог, рядък професионалист,  с отличен подход към децата, с истинско желание да предаде любовта си към музиката и доброто на поколенията.
Неуморен човек, винаги с настроение, търпелива  и обичлива. Търси сцени за изява на своите възпитаници, конкурси, фестивали, сама намира финансирането на участието на децата.

Тя е великолепен човек, майка, учителка по пиано, която всеки ден подарява на децата на Благоевград дарът наречен музика.

А нейните ученици прославят България в елитни музикални колежи и сцени по целия свят.” – тръгвайки от малката къща Музика в Центъра по изкуствата – Благоевград, където преподава тя – Златка Таскова-Стойчева. 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *