Зорница Чонгова

Зорница Чонгова е постигнала успех в своя бизнес. Но това, което я прави уникална не е затворено само в нейните бизнес качества. Това, което я издига над класическата представа за успешна бизнес дама е нейната вярна посока, че всъщност единственият  успех, който си струва да бъде постигнат – отвъд видимостите на преходния светски успех, е “чистотата на сърцето”.

И ако не сме твърде слепи за фактите, ще видим, че щастието, което изпълва сърцето ни отвътре, идва от съвсем различни от известността и богатството, неща. Такива като усмивката и благодарността на човека, на който си протегнал ръка.

Сигурността е удовлетворителна цел само за човека, който е достатъчно късоглед, за разбере, че в този живот всъщност нищо не е сигурно. Същото се отнася и до известността и богатството – то може да бъде достатъчен източник на удовлетворение само за онзи, който е твърде беден вътрешно, за да се налага да го търси навън. За останалите хора истинското желание не е да бъдеш Някой – истинското желание е да бъдеш Себе си. Интересното е, че именно когато бъдем Себе си, ние се превръщаме за другите в Някой.

Така тя се превръща в Някой за деца, лишени от родителски грижи, мотивира ги да бъдат борбени и да не се предават пред трудностите, посочва им смисъла да бъдат себе си. Тя е дългогодишен приятел на децата от Дом за нашите деца „Свети Никола”, сега и приемна майка. Плюс това участва в съхраняването на фолклора като често дарява костюми на любителски фолклорни състави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *